42 Question-Answer About Google AdSense And Blogging Idea

0
108
blogging-idea

AdSense is a way to make money online by display ads on your contents. Content may be blog posts or videos. Google Adsense is powered by tech giant Google.

Question 1. Which is the best choice for lifetime blogging (niche blog not broad blog)?

Answer: In my opinion, a professional blogger must start with any niche topic at the beginning. The reason for my statement is:
1. Niche topic is much easier than SEO to do with broad topics.
2. If you work with a niche topic, you will receive the desired CPC from your Adsense, but you will not get it on broad bop.
3. There are so many problems we have to face when writing on various topics. It turns out that my site has a broad topic but I do not have many keywords or regular content. However, your keyword is almost the same on a niche topic. In that case, the new content is always used by all keywords.
4. Niche website content can be easily ranked. SERP also has a good position at the results. I always recommend niche as a blogger. However, if you have enough time to work, then you can work with a broad topic. But if you say Niche or Broad, who will you recommend? Then I’ll reconsider the niche blog. (Any blog written on one topic is called niche blog. Writing blogs on various topics called Broad.)

Question 2. What is the best for a professional blogger(content type or adds download type)?

Answer: It is a real fact that content-based blogging futures are the best. And the topic that you are talking about (Apps Download), it will cause problems in Adsense. At the beginning of the blog you may be able to use Adsense for a period of time, but with the popularity of the site, your Adsense will ban Google. Everyone knows that Google does not allow copyrighted content. So, my research is based on content-based blogging. If you want to blog with apps, change keywords. Blog content based on targets of keywords such as Apps Review, Apps News, Apps Tips etc. By the Way, Apps Review is a nice keyword.

Question 3. How much should search volume keywords be select for Adsense?

Answer: There is no limit. You can take keywords of search volume as much as you can. But select keywords depends on CPC and competition.

Question 4. Which topics/category will be ignored and should start with some topics?

Answer: If your target AdSense, then it is not good to work with copyrighted content (ex- Songs Download, Software Free Download, Movie Free Download etc) and adult content must be ignored. My recommendation topic is- Technology, Education, Health, Tips & Tricks, Tutorial etc.

Question 5. There has any problem to start with blogger.com?

Answer: Nope. There is no problem. But my recommendation is WordPress. This will make it easier for you to do SEO.

Question 6. May I need to post to target keyword? May I use related long tail keywords?

Answer: Your aim will be to write a post on target keyword. But beside you’ll write a post on related keywords. Check keyword density. It’s should not overload. It’s should have 2/3 times in the post.

Question 7. Which methods now isn’t working in SEO or which directions I should follow for getting rank?

Answer: There are some debates about this. But all the things that are agreed upon are: Link Building does not work as before. Unless it is a niche related natural backlink. Even blog commenting does not work, unless it is nicely related. Direct submissions also do not work as before. But now you can emphasize on social media. You can do link wheel or link pyramid, but need to niche related. (Many people saying that link pyramid isn’t working like as before, but it’s working for us). One page optimization, use of keywords on the right way content, after publishing the content, it will have to focus on social media sharing.

Question 8. Is there any way to get content ideas?

Answer: Google AdWords. Get keyword ideas and get content ideas too. Visit popular blogs regularly and see which type of content is more interested in people.

Question 9. YouTube AdSense applied by the address of my US citizen cousin. However, I can not change the country after the request. If YouTube sends a letter to the US address I can verify it. But how do I add a Bangladeshi bank account while adding payment method?

Answer: If you get verification letter from your US address, you can easily verify the account from the code. If you are 100 dollars in the account, you can add a bank address in the payment method (Adsense account> Payment Setting > Add a New Payment Method).

Question 10. What do you have to do to work with Bengali content? How much payment is available under the impression of Bangladeshi traffic?

Answer: AdSense now allows Bangla content.

Question 11. How much click rate can ban the account?

Answer: It is good to be under CTR 10. 10-15 for YouTube.

Question 12. If I have Bangla/English videos on the same channel, has there any problem?

Answer: No, there is no problem.

Question 13. I got Google Adsense via YouTube. Can I ad code on Bangla website or any site?

Answer: No. Not only in Bengali-English but also on any website. Adsense accounts available through YouTube are usually Hosted Adsense Account. You will be able to use this account with a Blogger domain(not a custom domain).

Question 14. YouTube showing ads on my video, but there was no money in my account. Why?

Answer: To see the daily income of YouTube, please search on Google.

Question 15. If I just SEO with domain and park the domain at sedo.com, then SEDO will give me Adsense?

Answer: SEDO ads will show automatically. But you have to configure it from the SEDO account.

Question 16. May I can earn from Adsense until the domain is sold in SEDO?

Answer: Until the domain is sold, you will get Adsense Revenue from SEDO.

Question 17. Every blog on my blog has unique and 2000+ words. How many such posts are posted, then it would be better to apply for Adsense?

Answer: You can apply for Adsense if the content is unique and if the visitor is 500+. After posting 30/40 posts then attention to bring visitors. Then apply to AdSense.

Question 18. How can I send verification codes to my address? How can you transfer the balance to AdSense account from YouTube?

Answer: It will send from the AdSense account when the balance is above 100 dollars. And you do not have to transfer balance. Google will do it.

Question 19. What is the difference between total earning and estimate earning in Adsense?

Answer: The difference is not anything more. Estimate earning, which can be a little lower than the total earning. The reason is that many times a lot of money is deposited in a dollar account from faked clicks or additional clicks. After the month Google review all earning and send us a final earning. That’s the total earnings.

Question 20. If my site’s 80% visitor comes from facebook and I use Adsense on that site then there has any problem?

Answer: No. There will be no problem.

Question 21. Many established bloggers forbid to share Adsense links, why?

Answer: The reason is that some of our country’s evil bloggers (not everyone) and mango public. Because most people can not see better of other. If you regularly show your blog income and name your site, then a group of violent people will start clicking spamming on your blog. As a result, Google will ban your account. Apart from copying content, creating ideas and making other blogs related to the idea. More than that, every pro-blogger has got less trouble by sending blogs and income. So, we take a little privacy in blog address and income. It’s for safety.

Question 22. How to do Domain Parking SEO?

Answer: Before domain parking do on-page optimization after domain parking does of page optimization.

Question 23. I want to use AdSense and affiliation on the same blog, has there any problem?

Answer: Yes, you can use Adsense and Affiliation together. See this section of Google’s “We do allow affiliate or limited-text links.” However, the following things have to be complied with: 1. Use the affiliate link as low as possible. Excessive use of the affiliation AdSense can ban your account. You will not be able to use an adult ad or adult product affiliation incorrectly. Even then you can’t use affiliation of selling arms, gambling/betting, or any narcotics banner. You should not use affiliation banner beside AdSense banner. If you use follow these rules, hope that there have no problem.

Question 24. If I share in my post link in social media, if the user comes from social media and direct click on the ad, then it will be a problem in AdSense?

Answer: No, there will be no problem.

Question 25. Google is more interested in organic traffic than AdSense, but from any backlink, if you click on the traffic site and click on the ad, can it be the reason for the account being banned?

Answer: There will be no problem. Although it does not come from an adult site.

Question 26. If an AdSense code is placed on a single site, then the other AdSense account can be placed on that site?

Answer: Yes. But before placing new ad code, remove all old ad code.

Question 27. How many contents are useful for AdSense?

Answer: Write 30-40 articles and do SEO for all. (Including index, social shares etc.)

Question 28. When my AdSense application will be applicable?

Answer: When you have daily 500/1000 then you can apply for AdSense. But the higher visitor and good content are helpful to get AdSense.

Question 29. Many people use third-party companies such as Hubpages to get AdSense. This is a fully approved account or has to share revenue with them?

Answer: Revenue share and it is a hosted account.

Question 30. From where from I can learn about YouTube AdSense A to Z?

Answer: You can learn from this link- https://www.google.com/search?q=how+to+learn+youtube+adsense&ie=utf-8&oe=utf-8

Question 31. How to Adsense calculate earning?

Answer: CPC * Click = Revenue (Ex: 0.10 (CPC) * 50 (Click) = 5 $ (Revenue)

Question 32. Which click Google prefer- visitor from social media or visitors from search engine?

Answer: Any visitor is good to Google. However, if the visitor comes from the adult site, then there will be a problem in Adsense.

Question 33. If visitors come from social media, how to I’ll understand which keywords they used?

Answer: Maybe it is your site content keyword, and also the keyword of the visitor’s search query. Today I’ll tell details about in a post.

Question 34. I have a hosted AdSense account.
1. What kind of blog can I use to Adsense?
2. I have a blog site in blogger.com, daily visitors more than 200.
3. Where should I show ads?

Answer: See below please,
1. Adult and Google don’t support, avoid this type blog.
2. Since you’ve visitors, you can use AdSense.
3. 336 * 280 at the beginning of the content, 300 * 250 at the end of the content and 728 * 90 at the top or 300 * 250 ads in the sidebar. (Personal experience)

Question 35. How do I get a Google Adsense account?

Answer: First select keywords, open a blog, write content, do blog SEO, bring visitors to the site. Then apply for AdSense, you will get it.

Question 36. As a new blogger which platform I should select, WordPress or Blogger?

Answer: As a fresher, you may start with Blogger, but if you able to maintain domain/server cost, then you can select WordPress.

Question 37. How do I know my Adsense account is hosted or not-hosted?

Answer: In the case of hosted Accounts, on the upper right side of the AdSense account, you will be typed in the red letter “Hosted Account”. And if there is no such kind of writing, then it will be understood that it is a fully approved account.

Question 38. Is it possible for a person to have multiple Adsense accounts? How to do? Need different bank account for every AdSense? Please describe.

Answer: If you new blogger, avoid it. Because, if you have multiple AdSense, Google can ban all. It’s harmful to newcomers.

Question 39. Questions about CPC. It is often seen that 1 click is too much and sometimes very few. As far as I know, it is because of the country. The US visitor’s click can generate more money. There has a difference in about ad placement. Which ad is better- text ad or image ad? If visitor come from search result the first page and if they click, it’ll be able to make more money?

Answer: Yes, the country is a big factor. Also at the top of the upside-down unit, the CPC is better at most times. Again, your keyword is also there. 300×250 ad units, many times is better than 300×600, again the 728×90 CPC is better than the Link Unit. It’s not a factor from which page visitors are coming.

Question 40. Which ads are the best option for CTR (Click Through Rate), image ad or text ad?

Answer: You can select both text and images options. Or you can use text ad for one week and next week is image ad. You’ll understand good. It is also often dependent on blog design/content.

Question 41. I’ve two AdSense account. I want to move an account to another computer. Has there any problem?

Answer: Since you have two accounts, that means you are already in the risks. You can move your account and if an account ban, another will be safe. But if Google banned for multiple accounts, both account will be ban.

Question 42. If I make a blog post of 100 posts in the ward, has there any problem?

Answer: Of course, you will have problems, your account will ban. Every post should have 250+ word and site have 30-40 posts. Also keep the site updated occasionally. I mean, post daily.

If you think important post, don’t forget to share with your friends and social media.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here